Migrating 2 Linux - The Whole Deal

Φρίξος Κοψαχείλης tachyon at vivodinet.gr
Tue Aug 9 13:58:47 EEST 2005


O/H Κώστας Θουκυδίδης έγραψε:
> Καλημέρα
> Λέγομαι Κωνσταντίνος Θουκυδίδης και δουλέβω σαν Systems & Domain Administrator στην μηχανογράφηση του Ομίλου Εταιριών Φωκά (Λιανική Ρούχων). Ασχολούμαι με Linux εδώ και 1 χρόνο περίπου (Distributions Fedora και Gentoo).
> 
> Ο Φωκάς χρησιμοποιεί κατα κόρον προγράμματα Microsoft, απο Windows 2k Server με Active Directory και Exchange Servers εως Win2k desktops και Office 2k.
> Καθώς το πλήρωμα του χρώνου πλησιάζει για να ξεκινήσουν οι αναβαθμίσεις των προγραμμάτων, πρότεινα στην διεύθυνση μηχανογράφησης μια εναλλακτική λύση. Την ολική μεταφορά του συστήματος μηχανογράφησης σε λειτουργικό linux με χρήση citrix server για την λειτουργία των προγραμμάτων που χρειάζονται windows. Μόνο το κόστος αδειών που θα αποφευγθεί θα είναι τεράστιο.
> 
> Το θέμα είναι οτι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα της ίδιας λειτουργικότητας με το τωρινό, και εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ανέλαβα αυτό το σχέδιο μόνος μου και δεν θέλω να χάσω την ευκαιρία να αλλάξω ένα δίκτυο 150+ υπολογιστών σε linux. Το πρόβλημα είναι οτι η εμπειρία μου είναι περιορισμένη και έτσι μπορεί να μου ξεφύγουν διάφορες λεπτομέρειες.
> 
> Αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω τι προγράμματα υπάρχουν ανάλογης λειτουργικότητας με τα εξής:
> 
> Windows 2k Advanced Server (Domain Controler με Active Directory και Roaming Profiles)
> Exchange Server 2000 με Outlook 2000 σαν client (Με ενδιαφέρει να έχει public folders κλπ)
> Proxy Server
> 
> Επίσης ποιά distribution θα προτείνατε για χρήση σε εταιρικό περιβάλλον; Αρχικές ιδέες μου είναι Red Hat Enterprise, Novel/Suse Enterprise ή Linspire. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω αν και τι κόστος θα χρειαστεί σε περίπτωση συνεργασίας με κάποια από αυτές τις εταιρίες. Εάν κάποιος έχει πληροφορίες ή κάποια καλύτερη ιδέα θα ήμουν ευγνώμων
> 
> Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.
> 
> 
> ---
> Money does not bring happiness, but it does repel misery.
> 
> 

(Οτ)αν τελικά τα καταφέρεις, προώθησε την ιστορία σου στο Linux Journal. 
  Καθώς και στους εγχώριους φορείς ενημέρωσης για το ΕΛ/ΛΑΚ. We need 
arguments! Καλό κουράγιο!

-- 
Frixos "I/We/Gaia" Kopsachilis





More information about the Linux-greek-users mailing list