[Thelug] Μοντέλα ανάπτυξης λογισμικού‏

anastasis xouzafiris rinugr at hotmail.com
Tue Jul 21 10:07:50 EEST 2009


Ακριβως, Μην παμε να γινουμε open-source χουλιγκανς και να λεμε οτι η Microsoft ειναι σε ολα για τον **** καβαλα και οτι τα παντα μπορει να τα λυσει το Ubuntu και οτι ειναι ο superman του open-source. Ας σοβαρευτουμε λιγακι.

 

Επισης οσο για το Gimp vs Photoshop εε, ενταξει μην μπερδευουμε την που***α με την βουρτσα. Ετσι ειναι. Οποιος το εχει χρησιμοποιησει εστω και λιγο επαγγελματικα αυτο θα πει. Τα χρωματα που μπορει να βγαλει σε μια εκτυπωση οχι 10x10 αλλα για μια αφισα εχει διαφορα. Μια αφισα 3mX3m. Και δεν φταιει μονο η καρτα γραφικων ή ο εκτυπωτης αλλα και το Software που δεν μπορει να τα υποστιρηξει. Τωρα αν καταλαβαινουμε το Gimp και ενα προγραμμα φτιαχνοντας wallpapers ή banners για το site μας τοτε σιγουρα το Gimp ειναι ικανοποιητικο εργαλειο.

 

Νικος Α.

 

Αλλά, αν _δεν_ είμαστε πεπεισμένοι ότι "είναι" καλύτερος τρόπος τα open
source (business) models, τότε δεν υπάρχει λόγος να είμαστε
εγγεγραμμένοι σε αυτή τη λίστα, να χρησιμοποιούμε ελ/λακ και να το
υποστηρίζουμε ο καθένας με τον τρόπο του.


Δηλαδη εγώ αν λεω οτι ακομα ΔΕΝ μπορουμε σαν ενας μικρος "Συλλογος"/"Ελλαδα" (οπως θελετε πειτε το) να το υποστιρηξουμε ουτε κατα διανεια θα πρεπει να διαγραφώ απο την λιστα και να βγαλω το FreeBSD/Debian απο το pc μου? Ναι δεν πιστευω οτι το open-source μπορει να ανταπεξελθει ακομα σε συγκεκριμενα πραγματα. Σε "ΣΟΒΑΡΑ" βασικα (καλυτερη εκφραση) προγραμματα που ο αλλος παιζει με λεφτα και επαγγελματισμο. 

 

Επισης οσο για τους Developers του open-source με καλυψε ο Ρικουδης υπαρχει ενα μεγαλο χασμα μεταξυ των Developers του open-source και των Developers μιας οποιασδηποτε εταιριας κλειστου λογισμικου.

 

 





Αναστασιος Ξουζαφειρης - 

 

 

_________________________________________________________________
Με το Windows Live, μπορείτε να οργανώνετε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας.
http://www.microsoft.com/hellas/windows/windowslive/products/photo-gallery-edit.aspx
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.hellug.gr/pipermail/thelug/attachments/20090721/a66e52de/attachment.htm>


More information about the Thelug mailing list