[OLPC-Greek schools] Πείτε μας τη γνώμη σας
Alexandros Kofteros
akoftero at spidernet.com.cy
Thu Aug 5 17:17:32 EEST 2010
Συμφωνώ με το θέμα της πλατφόρμας - ούτως ή άλλως στα Δημοτικά Δασούπολης και Καλυβίων δουλεύαμε για πάνω από 3 χρόνια με thin clients και σχεδόν αποκλειστικά με Moodle. Τώρα ειδικά και με εφαρμογές cloud (Google Docs) πιστεύουμε πως τα πλεονεκτήματα αυξάνονται ακόμη περισσότερο.
Κατά ειρωνικό τρόπο, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι τόσο η σύνδεση όσο ο έλεγχος του ποντικιού που κολλάει ή αρνείται να υπακούσει. Ίσως αν μπορούσαμε να βρούμε φθηνά ποντίκια USB θα ήταν μια καλή λύση για χρήση από τα παιδιά.
On 05 Αυγ 2010, at 4:44 μ.μ., Alexandros Kaloxylos wrote:
> Καλησπέρα,
>
> με την ευκαιρία της ανταλλαγής των τελευταίων emails να σας πω ότι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
> έχουμε ανεβάσει τόσο την πλατφόρμα του eclass, όσο και το moodle στη διεύθυνση asyrmatix.uop.gr. Σκοπός μας είναι
> να τις χρησιμοποιήσετε, με την υποστήριξη μας, όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τα αρχεία σας, να φτιάχνετε ασκήσεις κτλ. Αν όντως κάποιοι από εσάς ενδιαφέρεστε ενημερώστε με μέσω ενός προσωπικού email για να ανοίξουμε περιοχές σ' εσάς και τους μαθητές σας.
>
> Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας, είδαμε ότι η πλατφόρμα του moodle δίνει πάρα πολλές δυνατότητες αλλά επιλέξαμε και το eclass γιατί το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα από όλους τους δασκάλους χωρίς να χρειάζεται κάποια ειδική εκπαίδευση (είναι πάρα πολύ απλό). Επίσης έχουμε ήδη δοκιμάσει και τις δύο πλατφόρμες και τρέχουν χωρίς προβλήματα από τα XOs.
>
> Για όσους δεν γνωρίζετε, οι δύο πλατφόρμες είναι open source χρησιμοποιούνται κυρίως για ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση
> και μπορεί κάποιος να ανεβάσει αρχεία, να φτιάξει ασκήσεις οι οποίες βαθμολογούν άμεσα τα παιδιά ενώ μπορούν να εμφανίζουν τους κανόνες για να τα βοηθήσουν, έχουν συμπληρωματικά εργαλεία όπως wiki, ατζέντα, ερωτηματολόγιο,
> περιοχή συζητήσεων. Ένα από τα πιο θετικά στοιχεία είναι ότι όσες ασκήσεις περαστούν στο σύστημα και τις εκτελέσουν
> οι μαθητές (π.χ., ασκήσεις συμπλήρωσης κενών, αντιστοίχησης, πολλαπλών επιλογών) τα αποτελέσματα του κάθε
> μαθητή καταγράφονται και μπορεί να δει τις επιδόσεις του κάθε μαθητή ο δάσκαλος (π.χ., πόσα λάθη είχε, πόσες φορές έγινε η άσκηση κτλ). Στην προαναφερθείσα διεύθυνση μπορείτε ήδη να δείτε κάποιες ασκήσεις που έχουν ήδη περαστεί στο eclass.
>
> Όσο για τη σταθερότητα του λειτουργικού, να πω ότι είναι λογικό να εμφανίζονται περισσότερα προβλήματα σε σχέση με πιο δοκιμασμένες λύσεις όπως είναι το ubuntu. Βέβαια αν τα XOs "κολλάνε" με μεγάλη συχνότητα μέσα στο μάθημα (ακόμα και 3 στα 20 να κολλήσουν μέσα σε μία εκπαιδευτική ώρα) το μάθημα έχει πρόβλημα αφού τα παιδιά αγχώνονται και θέλουν άμεσα λύση.
> Ίσως το να χρησιμοποιηθούν με Ubuntu να είναι μια καλύτερη λύση. Σε κάθε περίπτωση όμως η χρήση των ΧΟs με μια πλατφόρμα όπως αυτή του eclass ή του moodle αυξάνει τη χρηστικότητα τους.
>
> Φιλικά,
>
> Αλέξανδρος Καλοξυλος
> Λέκτορας
> Παν/μιο Πελοποννήσου
>
> στις 05/08/2010 12:56 ΜΜ, O/H Alexandros Kofteros έγραψε:
>> To Ubuntu 8.10 μπορεί να εγκατασταθεί πάρα πολύ εύκολα σε κάρτες SD - προτείνεται να είναι ξεκλείδωτος ο φορητός, αν και μπορεί να τρέξει και χωρίς αυτό. Εισήγησή μου είναι κάρτες 4GB και άνω, που είναι πλέον σχετικά φθηνές. Τρέχει τα πάντα σχεδόν, ακόμη και τα λογισμικά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε Flash (αν και κάπως αργά, όμως με πλήρη λειτουργικότητα). Αν χρειαστείτε βοήθεια, η ομάδα του Μάθησης είναι στη διάθεσή σας!
>>
>> Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης που θα ξεκινήσουμε από το τέλος Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να σταλεί στο ΕΛΛΑΚ για τελικά σχόλια μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
>>
>> φιλικά,
>>
>> Αλέξανδρος Κοφτερός
>> Δάσκαλος
>>
>
> _______________________________________________
> Olpc-republic mailing list
> Olpc-republic at lists.hellug.gr
> http://lists.hellug.gr/mailman/listinfo/olpc-republic
More information about the Olpc-republic
mailing list