Name the attributes

Khayman
Thu Nov 6 13:23:03 EET 2003


Προσυπογράφωντας αυτά που σου είπε ο Ν. Διονυσόπουλος, να προσθέσω κι εγώ δύο συμβουλές.
Κατ'αρχάς ειναι σημαντικό να βρεις μια ισορροπία μεταξύ περιγραφικότητας και συντομίας. Για παράδειγμα, το yahoo_messenger_id ναι μεν περιγράφει σαν label ακριβώς την πληροφορία που εμπεριέχεται στο πεδίο, ομως σκέψου αν ονόμαζες όλα σου τα πεδία κατα τέτοιο τρόπο ποσο μεγάλο και δυσνόητο θα έβγαινε ενα SELECT με inner joins, sub-selects και δε συμμαζεύεται. Απο την άλλη ένα yid δεν ειναι ευκολα κατανοητό το τι κάνει.
Μιας και μιλάμε για ελεύθερο λογισμικό, σκέψου οτι ο κώδικας που θα γράψεις πρέπει να είναι οσο το δυνατόν πιο καθαρός και τεκμηριωμένος κατα τέτοιο τρόπο ωστε τόσο εσύ οσο και οποιοσδήποτε προγραμματιστής θέλει να χρησιμοποιήσει τον κώδικα σου να ειναι σε θέση να το κάνει χωρίς να του βγει το μάτι.
Αυτό που ειναι σημαντικό και θεωρείται καλή πρακτική ειναι να αναπτύξεις εσύ σαν προγραμματιστής το δικό σου προσωπικό στυλ, το δικό σου τυποποιημένο σύνολο απο κανόνες. Αυτό δεν αποτελεί απλά μια στυλιστική σύμβαση, αλλα με το πέρασμα του χρόνου και οταν θα αναγκαστείς να γυρίσεις πίσω για να συντηρήσεις τον κώδικα σου θα αποδειχτεί σωτήριο.
Με λίγα λόγια, και επειδή κάνεις εργασία απ'οτι κατάλαβα, δεν έχει τόσο σημασία να παραθέσεις ένα κείμενο που περιγράφει κάποια standards στην συγγραφή κώδικα, οσο το να φροντίσεις ο δικός σου κώδικας να ειναι καλογραμμένος και να ακολουθεί κάποιες προκαθορισμένες απο σένα συμβάσεις. Αν θες λοιπόν να συμπεριλάβεις και τα standards πάνω στα οποία συνέγραψες τον κώδικα σου, θα σου πρότεινα να συντάξεις ένα δικό σου κείμενο το οποίο θα αναλύει τη διαδικασία κλπ
Καλημέρα.




More information about the Migrate2linux mailing list