Διεθνής διαγωνισμός για εκπαιδευτικό λογισμικό του ΠΙ

Dimitris Kalamaras dimitris.kalamaras at compupress.gr
Fri Sep 8 22:38:42 EEST 2006


Έχετε υπόψη σας αυτό το διαγωνισμό του ΠΙ;

http://www.pi-schools.gr/download/news/proc_ktp_genikis.pdf

Στη σελίδα 45, λέει:

"Απαραίτητη προϋπόθεση, με ποινή αποκλεισμού, είναι να μην συμπεριλαμβάνεται στην Προσφορά του υποψηφίου Αναδόχου λογισμικό το οποίο:
? έχει ήδη χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν ή να βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του με χρηματοδότηση από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή από άλλο δημόσιο φορέα με σκοπό την απόκτηση ή και τη χρήση του στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
? ήδη διατίθεται «ως είναι» δωρεάν από τρίτους υπό καθεστώς «ελευθέρου λογισμικού».

Ένας υποψήφιος Ανάδοχος μπορεί να συμπεριλάβει στην Τεχνική και Οικονομική Προσφορά του κάποιο λογισμικό μόνο όταν έχει πρωτότυπο ή παράγωγο δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου προϊόντος λογισμικού και κατέχει όλες τις αναγκαίες εξουσίες και δικαιώματα του λογισμικού, όπως αυτά απαιτούνται από τη συγκεκριμένη διακήρυξη."


Ωστόσο, παρακάτω φαίνεται να μην έχει πρόβλημα με την προσφορά τροποποιημένου ελεύθερου λογισμικού:


"A.1.3. Ειδικές περιπτώσεις
Στην περίπτωση κατά την οποία στην Προσφορά του υποψήφιου Ανάδοχου περιλαμβάνεται λογισμικό το οποίο έχει αναπτυχθεί πάνω από υπάρχον «ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα», περιλαμβάνοντας περαιτέρω τροποποιήσεις ή / και επεκτάσεις που έχει εφαρμόσει ο υποψήφιος Ανάδοχος. Τότε, ο υποψήφιος Ανάδοχος οφείλει να τεκμηριώσει και να συμπεριλάβει στην Προσφορά του τα παρακάτω:
? Το αρχικό «ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα» καθώς και την πηγή διάθεσης (ηλεκτρονική διεύθυνση).
? Τις τροποποιήσεις ή / και επεκτάσεις που έχουν εφαρμοστεί. Εδώ περιλαμβάνονται η μετάφραση - εξελληνισμός του προϊόντος, η προσαρμογή του υλικού ως προς την έκταση και τη διάρθρωση στα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών της ελληνικής εκπαίδευσης, η ανάπτυξη επιπλέον εκπαιδευτικών σεναρίων και η ενσωμάτωσή τους στο αρχικό ελεύθερο λογισμικό, καθώς και κάθε άλλη «υπηρεσία προστιθέμενης αξίας» που συνοδεύει το υπό προμήθεια προϊόν ο υποψήφιος Ανάδοχος.
? Την ποσότητα κώδικα και ψηφιακού περιεχομένου του αρχικού «ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα» και την αντίστοιχη ποσότητα του λογισμικού της Προσφοράς.
Δεδομένου ότι το αρχικό λογισμικό ελεύθερου κώδικα διατίθεται χωρίς κόστος, η Αναθέτουσα Αρχή θα πληρώσει το κόστος που αφορά την προστιθέμενη αξία που ενσωμάτωσε ο υποψήφιος Ανάδοχος στο αρχικό λογισμικό. Συνεπώς, η προμήθεια του προϊόντος με άδειες χρήσης, αφορά ουσιαστικά στο δικαίωμα που εκχωρεί ο Ανάδοχος στην Αναθέτουσα Αρχή να έχει πρόσβαση στα επιπλέον χαρακτηριστικά του τελικού -προσφερόμενου προϊόντος και στις λοιπές υπηρεσίες που άρρηκτα συνοδεύουν την προμήθεια, π.χ. τεχνική υποστήριξη, συντήρηση κ.τ.λ."

Άρα, αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί κάποια εταιρεία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με τροποποιημένο ΕΛΛΑΚ, σωστά;

--Dimitris Kalamaras
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/attachments/20060908/50fb1937/attachment.htm>


More information about the Linux-greek-users mailing list