Re: Η θέση του Eυρωπαικόυ Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ) (Νέα Δημοκρατία) για το ελέυθερο λογισμικό

Nick Kossifidis mickflemm at gmail.com
Fri Jun 5 20:52:54 EEST 2009


Την 5 Ιούνιος 2009 7:30 μμ, ο χρήστης Drsys<drsys at altctrl.cc> έγραψε:
> H Ρόδη Κράτσα, ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Α' Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε στην ερώτηση απο το ιστοτοπο adslgr.com :
>
> Έχοντας δει το τελευταίο διάστημα την Eυρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλλει μεγάλα αντιμονοπωλιακά πρόστιμα εναντίον της Microsoft,
> και ενώ κάποιες από τις χώρες της Ε.Ε. ήδη κάνουν στροφή προς άλλες λύσεις,
> τι θα μπορούσε να γίνει προς την στήριξη και ανάπτυξη του open source λογισμικού σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο ?
>
> Απάντηση :
>
> Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ανοικτού λογισμικού ήδη από το 1998, χρηματοδοτώντας δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.
> Το 2007 χρηματοδότησε έκθεση από το Πανεπιστήμιο Ηνωμένων Εθνών στο Μάαστριχτ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανοικτό λογισμικό θα μπορούσε να προσφέρει μακροπρόθεσμα δυνατότητες αποταμίευσης στους δημόσιους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις.
> Εντούτοις, η έκθεση προειδοποίησε ότι μια κίνηση προς τo ανοικτό λογισμικό θα μπορούσε να αυξήσει βραχυπρόθεσμα τις δαπάνες, κυρίως λόγω της ανάγκης επανακατάρτισης των χρηστών.
> Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λοιπόν συμβάλει σημαντικά στο να υπολογιστεί το κόστος της μετάβασης από το ιδιόκτητο λογισμικό σε ανοικτό.
>  Από εκεί και πέρα, επαφίεται στις εθνικές κυβερνήσεις, τους κρατικούς οργανισμούς, τους ΟΤΑ αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες σε κάθε χώρα να υλοιποιήσουν τη μετάβαση σε εφαρμογές ανοικτού λογισμικού,
>  στον βαθμό που εκτιμούν ότι αυτό θα τους συμφέρει και ότι δεν θα διακυβεύσει την αποτελεσματικότητα των εργασιών τους.
>

Ρε παιδιά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανοίγουμε ξεχωριστό thread για
κάθε κόμμα.


-- 
GPG ID: 0xD21DB2DB
As you read this post global entropy rises. Have Fun ;-)
Nick


More information about the Hellug mailing list