Oriste to problima pou sas elega

Nikolaos Dionysopoulos nikosdion at in.gr
Thu Oct 30 12:37:51 EET 2003


Στις Πέμπτη 30 Οκτώβριος 2003 02:52, ο/η Alaios έγραψε:> Dino stin konsola to parakato>> rpm -i mplayer-1.0pre2-1.i386.rpm> mplayer-common-1.0pre2-1.i386.rpm> mplayer-font-iso7-1.1-1.noarch.rpm> mplayer-gui-1.0pre2-1.i386.rpm> mplayer-skin-default-1.0-2.noarch.rpm> error: failed dependencies:>         libtermcap.so.2   is needed by> mplayer-1.0pre2-1>         libtermcap.so.2   is needed by> mplayer-gui-1.0pre2-1>>> Ti katalabainetai apo to mina lathous?
Το πρόβλημα που βλέπω στο email σου ΔΕΝ προέρχεται από circular dependencies οπότε μπορείς να αισθάνεσαι λιγάκι ευτυχισμένος. :)
Να σου πω τι καταλαβαίνω.
Απ'το	error: failed dependencies:Σου λείπει κάποιο πακέτο, οπότε δεν εκπληρούνται οι προαπαιτούμενες εξαρτήσεις του πακέτου που πας να εγκαταστήσεις.
Απ'το        libtermcap.so.2   is needed by mplayer-1.0pre2-1Το πακέτο mplayer-1.0pre2-1 που πας να εγκαταστήσεις απαιτεί το αρχείο libtermcap.so.2 που προφανώς λείπει από το σύστημά σου.
Άρα: Πρέπει να βρούμε σε ποιό πακέτο υπάρχει το αρχείο libtermcap.so.2 για να το εγκαταστήσουμε.
> Kai ti akribos tha kanate apo do kai kato?> Pos psaxno ti koito...klp>
Τώρα δεν θυμάμαι τι διανομή έχεις, οπότε θα σου προτείνω δυο δρόμους. Ο πρώτος είναι μόνο για Mandrake και είναι ο πιο εύκολος, αρκεί το πακέτο που ψάχνεις να υπάρχει στα πακέτα της διανομής σου. Ο δεύτερος είναι ο πιο γενικός, αλλά ενδέχεται να σου δημιουργήσει προβλήματα του τύπου κατέβασα ένα rpm που απαιτεί ένα δεύτερο που δεν έχω, άρα ξανά ψάξε κλπ. Πάμε μαζί...
1) Αν έχεις Mandrake, όπως κι εγώ, δίνεις σε μια root κονσόλα :
urpmf libtermcap.so.2
και σου εμφανίζει το πακέτο που αντιστοιχεί σε αυτό το αρχείο. Συγκεκριμένα εμφανίζει τα εξής :
libtermcap2:/lib/libtermcap.so.2libtermcap2:/lib/libtermcap.so.2.0.8anonftp:/var/ftp/lib/libtermcap.so.2anonftp:/var/ftp/lib/libtermcap.so.2.0.8libc-extras:/usr/i486-linux-libc5/lib/libtermcap.so.2libc-extras:/usr/i486-linux-libc5/lib/libtermcap.so.2.0.8
Το σωστό πακέτο είναι το libtermcap2. Αν παρατηρήσεις τα άλλα πακέτα βάζουν το αρχείο σε άσχετα directories. Τώρα που ξέρουμε ποίο rpm ζητάμε δίνουμε στην ίδια κονσόλα :
urpmi libtermcap2
και μας ζητάει να βάλουμε το CD της διανομής. Το βάζουμε, πατάμε ENTER και είμαστε έτοιμοι.
2) Αν δεν έχεις Mandrake και η διανομή σου δεν έχει κάποιο σχετικό package management πρόγραμμα για να χρησιμοποιήσεις (από χλωμό έως αδύνατο!) ή το πακέτο είναι άγνωστο στον pacage manager, η λύση λέγεται rpmfind.net (για rpm-based διανομές).
Πηγαίνεις στο http://rpmfind.net και δίνεις στο πεδίο αναζήτησης το όνομα της βιβλιοθήκης. Σου επιστρέφει μια λίστα με rpm's. Χρησιμοποιώντας λογική και σύνεση κατεβάζεις όποιο πιστεύεις πως είναι το καταλληλότερο και το εγκαθιστάς.
**********************************************************************HINT: αυτή η βιβλιοθήκη που ψάχνεις ανήκει στις βασικές του συστήματος, οπότε το πακέτο θα το βρεις μέσα απ' το package management σύστημα της διανομής σου. Το πιο πιθανό είναι να ονομάζεται κάπως σαν libtermcap2 ή libtermcap-2.**********************************************************************-- Νικόλαος ΔιονυσόπουλοςΦ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘnikosdion at yahoo.gr -- http://sledge81.cjb.net




More information about the Migrate2linux mailing list