To GreekTechForum απαγορεύει τον Explorer

Dimitris Kalamaras dimitris.kalamaras at compupress.gr
Thu May 4 11:17:56 EEST 2006


--FORWARDED


Αθήνα, 03/05/2006

Κλειστές Πόρτες στους... άπιστους!

Εδώ και μερικές μέρες, το GreekTechForum είναι το πρώτο ελληνικό site που κλείνει την πόρτα στους επισκέπτες που χρησιμοποιούν Internet Explorer. Τους προτρέπει να κατεβάσουν τον FireFox με στόχο την προώθηση του ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού και την εναντίωση στα μονοπώλια.

Η κίνηση αυτή είναι από πολύ έως πολύ επιθετική και προηγούμενό της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του internet. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι στόχος κάθε forum ή κοινότητας χρηστών όπως το GreekTechForum είναι η προσέλκυση νέων μελών κι όχι η αποπομπή τους. Είναι σαν κάποιος επιχειρηματίας να απαγορεύει την είσοδο στο μαγαζί του σε όσους φοράνε... τζιν παντελόνια!

Αφορμή ήταν το site explorerdestroyer.com που παρείχε την ιδέα και την τεχνογνωσία για μια τέτοια κίνηση. Στόχος του site (και τώρα και δικός μας) είναι η μείωση του ποσοστού χρήσης του Internet Explorer κάτω από το 50%.

Ήδη στο greektechforum το ποσοστό των επισκεπτών που χρησιμοποιούν internet explorer έχει μειωθεί κάτω από το 38% και η τάση είναι πτωτική. Τα ποσοστά χρήσης αποστέλλονται μέσω εγκατεστημένου script στο explorerdestroyer και τα site τα οποία θα πετύχουν ποσοστά χρήσης Internet Explorer κάτω από 50% θα μπουν στο Hall of Fame.

Ο FireFox είναι εναλλακτικός πλοηγός (browser) ο οποίος έχει ανοικτό και ελεύθερο κώδικα καθώς αναπτύσσεται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Mozilla. Τα πλεονεκτήματά του έναντι του Internet Explorer είναι η αυξημένη ασφάλεια, η χρήση καρτελών, οι πολλές επιπλέον δυνατότητες που παρέχονται με τη χρήση επεκτάσεων (extensions) αλλά κυρίως η παγκόσμια κοινότητα των φίλων του που έχουν σαν στόχο τη διάδοσή του.

Το GreekTechForum είναι ερασιτεχνικό portal τεχνολογίας όπου τα μέλη και οι επισκέπτες συζητούν για θέματα τεχνολογίας κυρίως γύρω από τους Προσωπικούς Υπολογιστές, το internet, την κινητή τηλεφωνία καθώς και καθημερινά θέματα. Αναπτύσσεται από μια παρέα ιδιωτών διάσπαρτη σε όλη την Ελλάδα.

www.GreekTechForum.com
e-mail: admin at greektechforum.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.hellug.gr/pipermail/linux-greek-users/attachments/20060504/40dff4ad/attachment.htm>


More information about the Linux-greek-users mailing list