Developer Workshop - followup (part 1)

Konstantinos Margaritis markos at debian.gr
Sun Jul 4 01:41:56 EEST 2004


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----Hash: SHA1
Καλησπέρα σε όλους,Καταρχάς συγγνώμη για το cross-posting, αλλά δε γνωρίζω ποιος είναι και ποιος ΔΕΝ είναι γραμμένος στις λίστες. Για το σκοπό αυτό δημιούργησα ένα προσωρινό mailing list, workshop at debian.gr, στο οποίο έγραψα όλους όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και είναι στη σελίδα του Wiki στο ellak.gr.Η λίστα αυτή είναι καθαρά προσωρινή και σκοπό έχει να γλυτώσει τα πολλαπλά CC στο mailer :-) και φυσικά μπορεί να τη χρησιμοποιήσει οποισδήποτε (με καλό σκοπό).Προσωπικά θα συνιστούσα όποιον θέλει να ασχοληθεί με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα να εγγραφεί στη λίστα open-source at grnet.gr (πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του ellak.gr για περισσότερες πληροφορίες).Όσοι ΔΕΝ θέλετε να λαμβάνετε διπλά mails στείλτε μου να σας αφαιρέσω από τη λίστα. Και ξανά ζητώ συγγνώμη από όλους.
Τώρα στο θέμα μας...Καθώς έχει κλείσει η ημερομηνία του Workshop, έχουμε πλέον ακριβώς δύο εβδομάδες μέχρι να γίνει το μεγαλύτερο event παγκοσμίως στην ιστορία του ΕΛΛΑΚ (ε, εντάξει λέμε και καμιά μ...... για να περάσει η ώρα...)
Λοιπόν, όπως ίσως έχουν παρατηρήσει ορισμένοι, έχω ανανεώσει τις σελίδες του Workshop στο ellak.gr (μπείτε από το δεσμό στην κεντρική σελίδα). Συγκεκριμένα όμως, θέλω να επιστήσω την προσοχή σε ορισμένα θέματα.Αρχικά θα ήθελα να επιβεβαιώσουν όσοι έχουν γραφτεί ότι θα έρθουν σίγουρα. Επίσης, όσοι θα έρθουν από άλλη πόλη, με τί μέσο θα έρθουν (διαλέξτε αυτό που είναι πιο σύντομο, δηλαδή αν έρχεστε από Ρόδο, μην πάρετε κανένα σαπιοκάραβο) και πόσο είναι το κόστος (αν δεν έρχεστε με δικό σας μέσο). Αναφέρτε επίσης αν μπορείτε να έχετε εξασφαλισμένη διαμονή (συγγενής, φίλος, κλπ) ή όχι. Δε μπορώ να εγγυηθώ τίποτε ακόμη αλλά παίζουν ακόμη αρκετά πράγματα.
Κατά δεύτερον, έχω ορίσει ένα προτεινόμενο πρόγραμμα. Ίσως φανεί παράξενο γιατί έχω στριμώξει τις ομιλίες στα πρωινά, καθώς όπως αναφέρει και ο Αλέξης στο wiki, οι ομιλίες αυτές θα πρέπει να είναι μικρές (10-20 λεπτά το ΠΟΛΥ!) αλλά δε θέλω όμως να περιορίσω αυστηρά τα χρονικά περιθώρια, π.χ. μπορεί κάποιος να μπορεί να πεί ότι χρειάζεται σε 5 λεπτά και άλλος να χρειάζεται 25, δε θα κολλήσουμε για 5 λεπτά.
Επίσης, πρόσθεσα μερικές παρουσιάσεις που ναι μεν αναφερόταν στις εργασίες αλλά κανείς δεν είχε προσφερθεί, οπότε πήρα την πρωτοβουλία... Τις έβαλα συνεχόμενες (kdevelop, kbabel, gettext, debconf), ώστε να αποκτήσει κάποιος μια σφαιρίκη (αλλά οπωσδήποτε όχι πλήρη) εικόνα για το localization ενός προγράμματος.
Σημειώνω, ότι δεν έχει προσφερθεί κανείς για την παρουσίαση των CVS/SVN και του MozillaTranslator. Αν δεν υπάρχει κανείς εθελοντής να τις παρουσιάσει/συντονίσει πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να τα βγάλουμε από εργασίες, καθώς θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποιος συντονιστής.
Όπως ίσως θα παρατηρήσετε, έχω δώσει μια ώρα στη συζήτηση για τους δύσκολους όρους, προσωπικά πιστεύω ότι είναι και λίγο. Σ` αυτό το συγκεκριμένο, προτιμώ να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που να μπορεί να συμμετέχει για να έχουμε πολλές απόψεις. Φυσικά δεν είναι το θέμα να έχουμε φασαρία και οχλαγωγία, αλλά είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα είναι πολύ επικοδομητική συζήτηση. Τώρα για το συγκεκριμένο, θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μαζέψετε ο καθένας λέξεις που θεωρείτε ότι είναι δύσκολες, ή μεταφράζονται συνεχώς λάθος, ώστε να τις συζητήσουμε. Ο ίδιος έχω μαζέψει καμια 10ρια.
Τι άλλο...Α, ναι, please, please, ο Αλέξης εφτιαξε μια σελίδα εγγραφής, την ανανέωσα λιγάκι αλλά λείπουν πολλά δεδομένα για τον καθένα, π.χ. θα φέρετε laptop; Θέλετε δίκτυο? wireless? Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα του ποιος θα έρθει, ώστε να μην ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή για καλώδια και access points.
Δύο πραγματάκια ακόμη,Όσον αφορά την πρώτη εργασία (utf-8 support for groff) την έχω αφήσει λίγο τελευταία. Τώρα σκεφτόμουν όσοι ενδιαφερόμαστε να προχωρήσουμε το θέμα, να οργανώσουμε ένα live IRC meeting με τον developer του groff και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται (π.χ. debian maintainer, klp) και τουλάχιστον να ξεκινήσει κάτι.
Τέλος, το GPG keysigning. Ενδιαφέρεστε να κάνουμε GPG keysigning το οποίο να μην πάρει 15 ώρες, αλλά 10 λεπτά; Στείλτε μου τα δημόσια κλειδιά GPG σας με mail. Θα ανεβάσω σύντομα (αύριο) οδηγίες για το πώς προτείνω να κάνουμε τη διαδικασία ώστε να διαρκέσει 15 λεπτάκια.Είναι η ίδια που ακολουθήθηκε στο debconf και με 120 άτομα διήρκεσε μόνο 50 λεπτά... Αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε efficient, οπότε θα το τελειώσουμε σε dt... :-)
Αυτά τα ολίγα (!), ζητώ συγγνώμη και πάλι αν σας κούρασα. Οπωσδήποτε σχόλια και παρατηρήσεις, ευπρόσδεκτα.
Καληνυχτώ (και ονειρεύομαι χρυσά κύπελλα :-D
Κώστας-----BEGIN PGP SIGNATURE-----Version: GnuPG v1.2.4 (GNU/Linux)
iD8DBQFA5zY+IU9oQVFfm3QRAruyAJ4vbl0r2hCyKM/WDvpXzMDPFnY1rgCfX4sAeEKqpb/ou8q9SfLJHxEbEBw==MKj9-----END PGP SIGNATURE-----




More information about the I18ngr mailing list