Paei sth Boylh me nomosxedio h symfwnia me th microsoft toy 2006

Kalamaras Dimitris dimitris.kalamaras at compupress.gr
Thu Jan 10 15:11:29 EET 2008


On Jan 10, 2008 2:07 PM, Spiros Bolis <sbolis at freemail.gr> wrote:
>
>                 Σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας στρατηγικής
>                 συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της
>                 διεθνούς εταιρίας πληροφορικής Microsoft κατατέθηκε στη
>                 Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ.
>                 Αλογοσκούφη.
>
>                 Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση κέντρου καινοτομίας
>                 της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την
>                 Ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρίες λογισμικού
>                 και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
>
...
>                 Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2006 από
>                 τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη
>                 και τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέϊτς.
> -------
>
>
> Sto site toy ypoyrgeioy oikonomikwn kai ths boylhs den exei tipota
> akoma. (teleytaio nomosxedio poy fainetai htan 13/12)
> --
>

Αντιγράφω από το Σχ. Nόμου:

"Σκοπός της Σύμβασης
2.2 Προμήθεια Αδειών Χρήσης Λογισμικού Microsoft. Τα μέρη συμφωνούν ότι αμέσως μετά την υπογραφή της παρούσας Σύμβασης, η MIOL και η Κυβέρνηση θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προμηθευτεί η Δημόσια Διοίκηση άδειες χρήσης προϊόντων λογισμικού Microsoft, κατά τα οριζόμενα στην Παράγραφο 4.5."


"3. Πρωτοβουλίες και Υποχρεώσεις της Microsoft, Microsoft Hellas και MIOL "
Περίληψη του 3 εν τάχει:
μπλα μπλα για το Κέντρο Καινοτομίας, συμμετοχή σε προγράμματα επιμόφωσης της MS, 2 Πιλοτικά Προγράμματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Starter Kits για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στους Δήμους, 50 άδειες για "Visual Studio 2005 Professional με συνδρομή MSDN Premium" σε ι σε πενήντα (50) κατ΄ ανώτατο όριο κορυφαίους προγραμματιστές λογισμικού που εργάζονται στη Δημόσια Διοίκηση


"4. Πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση θα συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξη της σύγχρονης βιομηχανίας  ΤΠΕ στην Ελλάδα όπως περιγράφεται κατωτέρω."
Περίληψη του 4 εν τάχει:
Σύσταση κοινής Ομάδας Εργασίας που συντονίζει ότι προβλέπει η Σύμβαση, Ενημέρωση κοινού για προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. εφαρμογή Διαδικασίας Διαχείρισης Λογισμικού (SAM) με  βοήθεια της MS, και το ζουμί στο 4.5:

"4.5	.... Η MIOL και η Κυβέρνηση επιπλέον συμφωνούν τα ακόλουθα:

(      α) Έως τις 31 Μαρτίου 2006, η MIOL θα συνάψει, με τους αρμόδιους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, μία ή περισσότερες Κύριες Συμβάσεις Παραχώρησης Αδειών Χρήσης της Microsoft, οι οποίες αποτελούνται από τη λεγόμενη Κύρια Εμπορική Σύμβαση (Master Business Agreement), η οποία θέτει τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις, και την Σύμβαση Enterprise, η οποία επιτρέπει τη χρήση των Προϊόντων Microsoft από τη Δημόσια Διοίκηση. Στα πλεονεκτήματα της Σύμβασης Enterprise περιλαμβάνεται το δικαίωμα αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση, των προϊόντων Microsoft που έχουν παραγγελθεί δυνάμει Πράξης Εγγραφής, κατά την διάρκεια ισχύος της τελευταίας, καθώς και το δικαίωμα κατ' οίκον χρήσης των προϊόντων Microsoft τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα Κατ' οίκον Χρήσης (Home Use), στα πλαίσια των Ωφελημάτων Εξασφάλισης Αναβάθμισης Λογισμικού (Software Assurance) για πιστοποιημένους δημοσίους υπαλλήλους, των οποίων οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καλύπτονται για τα προϊόντα αυτά από την Πράξη Εγγραφής στην Σύμβαση Enterprise.

(β)	Οι Πράξεις Εγγραφής που έχουν υπογραφεί δυνάμει Επιχειρησιακής Σύμβασης (Enterprise Agreement) θα ισχύουν για χρονική περίοδο τριών (3) ετών και θα καλύπτουν τον συνολικό αριθμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιεί η Δημόσια Διοίκηση με προϊόντα Microsoft, όπως καθορίζεται από την Ομάδα Εργασίας που συνιστάται κατά τα οριζόμενα στην Παράγραφο 4.4. Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, η Κυβέρνηση θα εγγράψει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των κείμενων διατάξεων της νομοθεσίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαδικασιών των σχετικών με τις δημόσιες προμήθειες, τουλάχιστον δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) κατάλληλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έως τις 30 Ιουνίου 2006, και επιπλέον δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) κατάλληλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Σαράντα χιλιάδες (40.000) ακόμη κατάλληλοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα ενταχθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2008, υπό την προϋπόθεση τήρησης των κείμενων διατάξεων της νομοθεσίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαδικασιών των σχετικών με τις δημόσιες προμήθειες, αλλά και σε συνάρτηση με τις μελλοντικές ανάγκες του δημόσιου τομέα. Αναλόγως των ποσοτήτων που θα εγγραφούν, η MIOL θα προσφέρει προνομιακές τιμές και όρους.
Η τελική τιμή, τα στοιχεία τιμολόγησης και οι δόσεις αποπληρωμής για τις άδειες αυτές θα συμφωνηθούν δυνάμει ξεχωριστών συμφωνιών μεταξύ εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Microsoft και της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες θα προκύψουν από τις διαδικασίες των δημόσιων προμηθειών.
		(γ) 	Η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθεί στην Τιμολογιακή Πολιτική Δημοσίων Φορέων, όπως περιγράφεται στο Παράρτημα της παρούσας Σύμβασης. 
Δαπάνες Κάθε ένα από τα Μέρη θα αναλάβει τις δικές του δαπάνες, τέλη και έξοδα σε σχέση με την εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης, εκτός εάν και εφόσον τα μέρη συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός μηχανισμού για το καταμερισμό των δαπανών, τελών και εξόδων.  "


Διάρκεια 4 χρόνια. 

Cheers,

--Δημήτρης 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.hellug.gr/pipermail/hellug/attachments/20080110/3d918d24/attachment.htm>


More information about the Hellug mailing list